Badmintonvereniging Conquesto - Zoetermeer

Zoeken op deze site

Sponsor je club gratis

Facebook

16:34 - foto
Zomeravond badminton Conquesto
11 mei 09:19 - link
Update Najaarscompetitie/-training seizoen 2018/2019
30 apr 21:38 - foto
Straatvoetbaltoernooi op 5 mei in Zoetermeer!
23 apr - status
Jeugdtrainingen tijdens de meivakantie / hemelvaart
17 apr - foto
1 september 2018 - Jubileumfeest
17 apr - foto
1 september 2018 - Jubileumfeest
27 mrt - link
Najaarscompetitie/-training seizoen 2018/2019
21 mrt - foto
Dorine en Tim winnen Leids Open 2018
Alle Facebook berichten >>

Afdeling: Jeugd

 

Deeldiploma-examens selectiejeugd

Nieuwe jeugdleden

Wil je graag lid worden van onze vereniging of wil je kijken of badminton een leuke sport is voor jou, kom dan eens langs op de training. De eerste vier keer mag je ter kennismaking gratis meetrainen. Aanmelden kan via kennismaking@conquesto.nl.

Nieuwe jeugdleden, die nog op de basisschool zitten, starten in de F-groep op zaterdag om 09.00 uur, oudere jeugd, die al op de middelbare school zit, start in de E-groep op zaterdag om 10.30 uur. De trainers bepalen wanneer je naar de volgende trainingsgroep door kan. Je kan je bij de trainer melden. Zie ook het compleet overzicht van trainingstijden..

 

Belangrijke informatie Jeugd

De jeugdcompetitie is weer vollop aan de gang. Zie de informatie, teamindeling en poules op de competitie pagina

In juni worden weer de twee bekende jeugdtoernooien gespeeld:

Inschrijven kan via bovenstaande linkjes naar toernooi.nl.

 

Andre

Dorine en Tim winnen Leids Open 2018

21 maart 2018

Wat doe je als je trainer je vraagt om samen een toernooi te spelen? Dan zeg je 'ja' en dan win je het toernooi gewoon!
Onze jeugdtrainer Tim Tersteeg en speelster van ons 1e jeugdteam Dorine Samson deden op 17 & 18 februari jl. mee aan het Leids Open, georganiseerd door BC Veglo. Voor Tim was het een ideale test op de weg terug naar de top na zijn achillespeesblessure. En voor Dorine natuurlijk onwijs gaaf om met een hele sterke partner een mix te spelen. Het koppel bleek niet te verslaan in de C-klasse, met een fraaie overwinning tot gevolg.

 

Kennismaking met badminton op Speelmeer Zomerfestival

16 aug 2017

Conquesto was vandaag te gast bij het Speelmeer Zomerfestival in sportcentrum De Veur in Rokkeveen.
Tussen de 400 en 450 kinderen hebben kennisgemaakt met wat badminton nu eigenlijk is. Ze konden zelf ook een shuttletje slaan. Met dank aan de vrijwilligers Vanessa, Carin en Marije die met de inzet van een grote groep jeugdspelers een aantal kinderen enthousiast heeft gemaakt voor deze mooie sport.
Dus dank jullie wel, Dorine, Emma, Shannon, Oliver, Elisa, Dominique, Centaine, Daan en Reno!
Foto's op facebook.

 

Huldiging kampioenen jeugdcompetitie 2017

3 juni 2017

Zaterdag 1 juli jl zijn de kampioensteams van de jeugdcompetitie door de jeugdcommissie gehuldigd.

 

Alle spelers zijn verblijd met een mooie beker voor de prijzenkast thuis en een kampioens-vaantje van de Nederlandse Badminton Bond regio Zuid West.

 

Op de foto’s (vlnr):

Team O7:

Voor Anna, Lisa

Achter: Maxime, trainer Marc, Chris en Rik (afwezig: Dilara en Marek)

 

Team J1, J4 en J5:

Voor: Dominique, Centaine, Dion, Oliver, Elisa, Kayleigh, Reno
Achter: Laura, Sjoerd, Dorine, Lara, Damian, Daan
(afwezig: Maxim, Arjen)

 

Iedereen nogmaals van harte gefeliciteerd met de behaalde prestatie. En nu genieten van een welverdiende vakantie. De eerste trainingen van het nieuwe seizoen zijn op donderdag 24 augustus (selectie) en zaterdag 27 augustus.

 

 

Deeldiploma-examens selectiejeugd

30 juni 2017

Donderdag 29 juni jl. was het even bibberen voor een groot deel van de selectiejeugd: de deeldiploma-examens stonden op het programma.
De deeldiploma-methode is ooit door de Nederlandse Badminton Bond ontwikkeld en geeft ons de gelegenheid om de kinderen te toetsen op hun badmintonvaardigheden (beheersing van de diverse slagen, looptechniek op de baan, spelregelkennis). Er zijn in totaal 6 deeldiploma’s.

We kunnen gelukkig melden dat alle kinderen die aan de deeldiploma-examens hebben deelgenomen zijn geslaagd! Gefeliciteerd!

Geslaagd voor deeldiploma 1: Arjen, Centaine, Dion, Elisa, Kayleigh, Oliver, Olivia
Geslaagd voor deeldiploma 2: Damian, Yannick
Geslaagd voor deeldiploma 3: Daan, Jelle, Marlon, Reno, Rik, Shannon

Dit alles zeer deskundig geëxamineerd door Aad, Tim, Martin en Peter.
De volgende ronde deeldiploma-examens staan gepland voor het eind van dit kalenderjaar.

  

Vrijwilligers

Conquesto is een vereniging die draait op de inzet van vrijwilligers, en zodoende worden nieuwe vrijwilligers met open armen onthaald.
Dus mocht u (ouder/verzorger) een keer zin hebben om te helpen bij de training, of te helpen met het organiseren van onze activiteiten, competities, barzaken etc. dan lichten wij graag toe wat deze vrijwillige werkzaamheden zouden inhouden.

 

Grote Club Actie

Ook dit jaar doet Conquesto mee aan de grote club actie. Door de clubactie konden de kosten voor het seizoensafsluiting gedrukt worden en kunnen wij dus leuke activiteiten organiseren. Tijdens de eerste training worden de boekjes uitgedeeld en via een onderlinge competitie kun je leuke prijzen winnen. Ook kan er weer een leuk zakcentje verdiend worden.

 

 

Regio Jeugd Circuit

Het Regio Jeugd Circuit is een aantal jeugdtoernooien van verschillende verenigingen met hetzelfde reglement, opzet en een gezamenlijke ranglijst. De toernooien richten zich op alle jeugd en is in grote lijnen gebaseerd op competitie klasses. Het RJC is vorig jaar gestart en is zeer succesvol gebleken, reden dus om het ook dit jaar weer door te zetten. Hieronder vindt de link naar de agenda waarop de verschillende toernooidata staan. Meer informatie kan gevonden worden op www.regiojeugdcircuit.nl.
Agenda >>>

 

YouTube kanaal van Conquesto Jeugd

Ook de jeugd heeft nu een eigen kanaal op YouTube: Conquesto Jeugd!
Op dit moment staat daar een foto-slideshow op van het Ouder-kind toernooi van 24 november.
En ook enkele filmpjes van jeugdleden tijdens de ClubKampioenschappen.

 

Vrij spelen op zondag

Op de zondagen dat er competitie wordt gespeeld, kan er vrij worden gespeeld van 12.00 tot 17.00 uur. Er zijn slechts 2 banen beschikbaar! Dit is voor alle Conquesto leden, dus ook voor de jeugd. Kijk voor de data in de kalender.

 

Activiteiten voor de jeugd

Naast de trainingen en de jeugdcompetitie worden voor de jeugd regelmatig andere activiteiten georganiseerd. Zo is er ieder jaar een groot jeugdtoernooi waar veel verenigingen van binnen en buiten de regio op af komen. Ieder jaar houden we ook een ouder-kindtoernooi, waarbij een kind samen met een ouder de strijd aan gaat met andere ouder-kindkoppels.